Inductie kookplaat

Weer eens wat anders als je op de laatste dag van de vakantie een haar op de kookplaat ziet die niet weg is te poetsen, een barst dus, tegen het licht duidelijker te zien:

                haar08g

Daarmee komt een einde aan een kookplaat waar ik toch 9½ jaar argwanend naar heb gekeken. Door de barst kan vocht lekken en de bedieningselektronica zit er pal onder:

bauknecht electronica

Het begon met de aankoop van ons huis in 2001. Er zat een inductiekookplaat in die de bewoonster niet kon demonstreren. Geen punt dachten we, maar het ontwerp bleek een vrijdagmiddag of maandagochtend geval te zijn. Na 3 vervangende binnenwerken een nieuwe inductiekookplaat aangeschaft. Weliswaar een opvolger van hetzelfde merk, maar meteen uitgebreide garantie erbij. De kookplaat had een afwijking liet willekeurig een “h” zien dat een pit nog warm is; klop erop, h ging weg of kwam een andere voor terug… Dat is dus voorbij.

De opvolger is een Siemens geworden, een EH675FV17E, de opvolger van EH675MV11E bij Bemmel en Kroon vandaan:

Siemens EH675FV17E

De keuze is op deze kookplaat omdat deze met een 9,5 en een 10 wordt gewaardeerd. Met kookplaat een paar dagen in gebruik kan ik dat volledig beamen.

 

Geef een reactie